Tanggungjawab mengisi kelangsungan merdeka - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Salam merdeka kepada semua masyarakat Malaysia sempena menyambut hari penuh bermakna hari ini iaitu hari kemerdekaan Tanah Melayu. Hari ini juga menjadi hari yang amat bermakna dan hari penuh bersejarah kerana secara rasmi penjajah yang sudah beratus ratus tahun berada di Tanah Melayu ini harus pulang ke negara mereka seiepas Union Jack yang sudah lama sekian berkibar di Tanah Melayu diturunkan secara rasmi.