India : Tamaso Ma Jyotirgamaya - Ahmad, Che Mahzan (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2010)
MUMBAI.Kota penyambung kasih antara S.V Raju dengan Chakravarthi Rajagopalachari,tokoh ekonomi dan pendamping rapat mahatma gandhi.Rajagopalachari dijangkakan menjadi presiden pertama india.Apabila Jawaharlal Nehru mendapat kuasa,beliau disingkirkan dari arena politik pusat.Beliau menentang arah politik sosialisme yang cube dibawa oleh Nehru