Laksanakan perundangan syariah tanpa melaungkan slogan Islam - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Umat Islam diseru supaya melaksanakan perundangan Islam dalam negara yang dikuasai oleh mereka. Melaksanakan perundangan Allah di muka bumi ini merupakan salah satu perkara terpenting dalam sistem kepimpinan dan pentadbiran umat Islam.