Jiwa memberontak bantut pemikiran rasional - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Umat Islam semakin hari kian kehilangan pertimbangan akal dan sifat-sifat yang mulia kerana pemikiran dan jiwa mereka tersemat perasaan memberontak dan keganasan.