Pengajaran kekecohan syor bina Cordoba House - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
Cadangan pembinaan Kompleks Islam, Cordoba House, oleh Imam Feisal Abdul Raof di kawasan sekitar peristiwa 9/11,New York,Amerika Syarikat menjadi perhatian dunia. Apa juga keputusan Amerika Syarikat mengenai perkara ini akan menjadi satu lagt penanda aras kepada kedudukan hak kebebasan beragama di negara yang kononnya mendokong prinsip hak kebebasan beragama dalam Perlembagaannya,negara yang kononnya menjamin prinsip hak asasi.