Perpaduan kunci kejayaan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
Setiap warganegara Malaysia perlu bersyukur kerana berada dalam sebuah negara yang mementingkan perpaduan kaum dan keamanan. Keamanan dan perpaduan kaum serta sikap toleransi pelbagai kaum dan agama dalam negara ini merupakan satu keunikan yang tidak wujud dalam kebanyakan negara dunia ketiga masa kini.