Sarkozy: La Fierte De'etre Francais! - Ahmad, Che Mahzan (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2010)
IMEJ amat penting bagi Nicholas Paul Stephane Sarkozy de Nagy-Bosca yang amat gemar berdandan rapi.Oleh itu,tidak hairanlah apabila beliau dengan gencer menyeru supaya rakyat berbangga bernaung dibawah kibaran bendera Perancis.Sehubungan dengan itu,rakyat diminta menyanyikan lagu kebangsaan,"Marseillaise".Usaha membina imej baharu negara itu ada kena-mengena dengan cita-cita Sarkozy yang ingin menjadikan Perancis sebagai kuasa besar baharu dunia,sekurang-kurangnya di benua Eropah.La fierte de' entre francais atau berbanggalah menjadi orang perancis