Common law sekat hakim lebih kreatif - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian, 2010)
Pastinya semua pihak mengharapkan undang-undang negara mencapai tahap kematangan dengan pembinaan sumber rujukan tersendiri berasaskan kemahuan dan sistem masyarakat negara ini.