Pantau bahan guna label halal - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2010)
UMAT Islam masa kini perlu mengawasi makanan ringan yang menggunakan label halal kerana terdapat bahan-bahan haram didalam kandungan makanan tersebut.Bahan-bahan makanan yang menggunakan kod mulsifier sering mengaburkan pelanggan beragama islam kerana mereka tidak memahami isi kandungan muslifier tersebut