Belai ibu dengan kasih sayang - Ismail, Paizah (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2009)
Insan yang mulia bagi setiap manusia selepas Nabi Muhammad SAW adalah ibu. Mulianya mereka bukan sahaja kerana ibulah yang mengandung, melahir, menyusukan kita tetapi juga kerana ketabahan mereka mendidik dan mengasuh anak-anak sehingga dewasa. Kedudukan ibu amat istimewa dalam islam.