Güneydoğu Asya: Fırsatlar ve Açılımlar (Southeast Asia: Opportunities and Approaches), - Kayadibi, Saim (2011)
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi de, KTO Karatay Üniversitesi'ne karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve tecrübelerini paylaşmak için geldiklerini ifade etti. Güneydoğu Asya, özellikle Malezya'nın sosyo-ekonomik gelişimlerinden bahseden Kayadibi, ilerleyen yıllarda Güneydoğu Asya'nın Avrupa Birliği mesabesinde bir sosyal ve ekonomik güce sahip olacağını ifade etti. Türkiye'nin Güneydoğu Asya, özellikle Malezya ile tarihi bir bağa sahip olduğunu da vurgulayan Kayadibi, “Geçmişte Osmanlı, Güneydoğu Asya ülkeleri ile ilişkileri sıcak tutmuş, günümüzde ise Türkiye bu ilişkileri her alanda canlı tutarak daha da geliştirmeye çalışmaktadır. Bu sevindirici bir durumdur” dedi. Doç. Dr. Kayadibi, Türkiye'nin, tarihten aldığı misyonla, Güneydoğu Asya'da da lider ülke olarak görüldüğünü ve Türkiye'den beklentilerin fazla olduğunu vurguladı