Bagaimana Rasulullah membetulkan kesalahan anak-anak (bahagian pertama) - Abd. Hamid, Mohd Azrul Azlen (Telaga Biru Sdn. Bhd., 2009)
Rasulullah bersabda, bermaksud:"Perintahkanlah anakmu untuk melaksanakan solat ketika mereka berusia tujuh tahun dan pukullah mereka (sekiranya tidak mengerjakan solat) ketika mereka berusia sepuluh tahun." (Riwayat Abu Daud).