Resolusi bersejarah seminar tajdid pemikiran di Bandung: pengekalan alam Melayu sebagai rantau Ahlus Sunnah Wal Jamaah - El-Muhammady, Muhammad Uthman (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Artikel yang ditulis ini adalah mengenai pengekalan alam melayu sebagai rantau ahlus sunnah wal jamaah. Antara tujuan seminar tersebut adalah membuka perbincangan di kalangan intelektual dan ulama' kedua-dua negara untuk bermuzakarah mengenai pegangan Ahlus Sunnah wal Jamaah.