Terjemahan kitab Al-Radd 'ala al-Wahhabbiyyah oleh Sayyid Zaini Dahlan - El-Muhammady, Muhammad Uthman (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Mereka yang berpegang kepada wajibnya menziarahi Nabi Muhammad s.a.w berhujah dengan hadis baginda (bermaksud: sesiapa yang menunaikan haji ke Baitullah (al-haram) walhal ia tidak menziarahiku maka sesungguhnya ia bersikap kasar terhadapku"- diriwayatkan oleh ibn Adi dengan sanad yang digunakan sebagai hujah dengannya. Katanya (berhubung dengan hadis itu): bersikap kasar (al-jafa') terhadap Rasulullah s.a.w adalah haram; maka tidak menziarahinya termasuk ertinya kasar terhadapnya ia adalah haram.