Tajdid membangun pendidik: tanggungjawab ke arah transformasi insan - Baba, Sidek (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Hari ini adalah dirasakan perlu bahawa penulisan buku dan latihan kerja dirombak, sesuai dengan tajdid kurikulum dan kokurilkulum. Buku adalah bahan penting bagi pelajar membuat rujukan dan mengukuhkan kefahaman. Tajdid pengkaryaan terhadap penulisan buku harus kreatif dan bersepadu sifatnya. buku yang diitulis perlu bersifat multidisplin, yang dibina bertunjangkan nilai-nilai keinsanan dan kemanusiaan.