Fransız’ın Fransızlığı ve Türk’ün de lobisizliği (French's as being foreign to realities and Turk's as suffering for lack of lobbies) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Fransa’nın meclisine sözde Ermeni soykırımı ile ilgili teklifin Marsilya parlamenteri Valerie Boyer tarafından verilmesi ile Fransa’nın tarihe, bilimsel çalışmalara ve uzman görüşlere de Fransız kaldığını göstermektedir. Siyasi ve seçim endişeleri ile gündeme, yangından mal kaçırırcasına, el çabukluğuyla getirilen tasarının ne kadar sloganik olduğunu tarihçiler çok yakın zaman içinde karar verecektir. Fransız parlamentosu değil. Bunun için bizlerin öncelikle organize olmamız ve lobileşmemiz gerekmektedir.