Bukan perlembagaan punca masalah - Bari, Abdul Aziz (http://www.sinarharian.com.my/, 2009)
Sepanjang tahun ini begitu banyak pergolakan berlaku dan apa pun tanggapan kita tentang itu semua apa yang pasti ialah semuanya membantu kita memiliki perspektif tertentu tentang Perlembagaan negara. Bermula dari krisis politik di Perak pada akhir Januari hinggalah kepada kehilangan enjin jet pejuang F-5E milik TUDM. Insiden-insiden ini melibatkan beberapa aspek Perlembagaan; baik peruntukan maupun intipati yang dikandungnya.