Hukum sebat dan perlembagaan - Bari, Abdul Aziz (Karangkraf Sdn Bhd, 2009)
Hukuman sebat yang dikenakan ke atas model sambilan Kartika Sari Dewi Shukarno beberapa minggu begitu hangat diperkatakan di seluruh negara. Ia turut mendapat perhatian di luar negara. Ada banyak aspek perundangan yang terlibat. Dalam negara yang undang-undang Islam dikanunkan seperti di Malaysia isu tersebut perlu dibahaskan dalam konteks peruntukan berkenaan.