Penciptaan manusia menurut Al Quran - Kamarudin, Kamarul Rahim (2011)
Al-Quran Al-Kareem – kitab yang tidak ada keraguan padanya – merupakan mukjizat terbesar yang diturunkan oleh Allah S.W.T. kepada junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W. Di dalamnya terkandung berbagai jenis khazanah ilmu untuk dimanfaatkan oleh manusia yang bergelar khalifah dan juga hamba Allah S.W.T., juga mengandungi kisah-kisah umat terdahulu sebagai peringatan daripada Allah S.W.T. kepada manusia yang menghuni bumi ciptaan Allah S.W.T.