Islam liberal dari perspektif wacana arus perdana Islam (bahagian 2) - El-Muhammady, Muhammad Uthman (MMP Communication Sdn Bhd, 2009)
Artikel ini membicarakan tentang beberapa pandangan yang mempromosikan Islam liberal sebagaimana yang terkandung dalam buku "Islamic Liberalism" yang diselenggarakan oleh Leonard Binder dan disusuli dengan perbincangan tentang buku Islam Liberal A Sourcebook yang diselenggarakan oleh Charles Kurzman.