Krisis Perak: apa BN, PR hendak bincang? - Bari, Abdul Aziz (Karangkraf Sdn Bhd, 2009)
Umumnnya krisis politik tidak sesuai untuk dihawa ke mahkamah.Bagaimanapun ini sukar dielakkan jika sistem politik gagal membuat penyelesaian.Di Perak keputusan sultan menolak permintaan Nizar untuk membubar dewan awal 5 Februari lalu jelas telah meletakkan negeri di dalam krisis.Ada laporan mengatakan bahawa ia menyebabkan prestasi ekonomi negeri sebagaimana yang disebut oleh jumlah pelaburan asing oleh MIDA merosot