Jais dan pentadbiran Selangor - Bari, Abdul Aziz (Karangkraf, 2009)
Artikel ini membincangkan tentang bantahan daripada umat Islam menangani penjualan arak di shah alam. Walaubagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa golongan penganut Hindu dinafikan hak mereka untuk menganut dan mengekalkan agama mereka. Ini semua disebut dengan jelas oleh Perlembagaan Persekutuan khususnya Perkara 11 dan 12. Perlembagaan juga menyebut soal hak sama rata sebagaimana yang dikandung perkara 8. Soal bagaimana hak ini boleh atau perlu diharmonikan dengan hak majoriti uamt islam di Selangor adalah soal yang boleh ditangani oleh kedua-dua pihak dengan kerjasama Kerajaan Negeri.