Oyunun parçası olmamak için (Not to be part of the game) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Sadece Ortadoğu’daki problemler ve sıkıntılar değil bütün dünyadaki problemler ve sıkıntılar aşk ve aşkın feyzi ile çözülebilir. Hz. Mevlâna’nın ölüm gecesinin nasıl ki aşkla düğün gecesi haline gelebildiğini fiilen görebildiğimiz bu Şeb-i Aruz haftasında ölüme nisbetle daha hafif kalacak olan dünyanın diğer problemleri de daha sade duruşla aşk ile kolaylıkla çözülebilir diye düşünüyorum.