Avrupa batıyor, alternatifler şart (Europe is collapsing: alternatives are necessary) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Avrupa Birliği diye bir şey çok uzun olmayan bir zaman diliminde kalmayacağa benziyor. Elbette tamamen haritadan silinecek diye bir iddia yok ortada, velâkin, güç değişimi, finansal aktivite merkezi olma özelliklerini kaybedecekler. Ya da çoraklaşan bir tarla gibi yatırımcıların itibar etmediği bir kara parçası haline gelecekleri edişe ile beklenmekte. Bu yüzden Avrupa ülkeleri şimdiden farklı alternatifler üretme peşine çoktan düştüler bile.