Jejak Rasul 12 : Muhammad the last messenger Sistem Televisyen Malaysia Berhad. - Zainal Ariffin Ismail; Jasmi Shahir (Sistem Televisyen Malaysia Berhad (TV3), 2007)
Jejak Rasul adalah sebuah siri dokumentari yang sinonim dengan TV3 setiap kali menjelangnya bulan Ramadhan. Untuk musim ke-12, Jejak Rasul kembali dengan tema yang lebih menarik iaitu "Jejak Rasul-Muhammad". Siri ini memberi tumpuan kepada sirah Nabi Muhammad SAW yang penuh dengan cabaran, seksaan, pengorbanan dan semangat persaudaraan dalam usaha menyebarkan kebenaran dan keagungan Islam