Forensik komputer suatu pengenalan - Mohd Sagi, Sahizan (Penerbit UTHM, 2010)
Forensik digital ialah satu bidang yang sedang berkembang pesat diperingkat global. Pada awal kelahirannya ia hanya digunakan oleh pihak tentera Amerika Syarikat dalam penyiasatan jenayah konvensional yang bersifat teknologi tinggi. Namun lama – kelamaan forensik digital telah berevolusi dan berkembang penggunaannya kepada pengguna biasa. Di Malaysia bidang forensik digital masih belum begitu meluas. Buku Forensik Digital : Satu Pengenalan ini akan mengupas mengenai cabang – cabang bidang forensik digital. Buku ini juga akan menerangkan secara teori dan praktikal kepada pengguna beberapa kaedah forensik yang boleh diguna pakai pengguna biasa.