Institusi Mufti Dan Fatwa : Satu Analisa Terhadap Enakmen Dan Beberapa Fatwa Pilihan Negeri Sembilan [KF4605.35. Z94 2004 f rb] [Microfiche 7610] - Mohamad, Zulkifli (2004)
Tesis ini yang diberi judul ï¿½Institusi Mufti dan Fatwa: Satu Analisa Terhadap Enakmen dan Beberapa Fatwa Pilihan Negeri Sembilanï¿½ membincangkan konsep fatwa dan mufti, adab, syarat-syarat dan sejarah, enakmen fatwa dan mufti Negeri Sembilan dan juga beberapa fatwa pilihan. Tujuan tesis ini untuk memahami dan mengkaji peruntukan enakmen negeri dan fatwa di Negeri Sembilan.